начало
 
Продукти Продукти
Maglite

С удоволствие Ви предоставяме нов продукт на българския строителен пазар - МАГЛАЙТ.
Maglite-магнезиеви плоскости: материал с широко приложение, основно използван за жилищно и търговско строителство. Подходящ е за широк обем от операции свързани с довършителни строителни работи и извършвани с панели
за сухо строителство, както и приложения изискващи висока пожаро- и прахоустойчивост, защита от плесен и звуков комфорт.
Като строителен материал Maglite има няколко основни предимства: пожароустойчивост, влагоустойчивост, устойчивост срещу плесен и мухъл, здравина, получени от неговата химическа формула; Mg - магнезий, О - кислород (оксид). Магнезиевият оксид често се обозначава с абревиатурата му - MgO. Maglite плоскостите се използват в сухото строителство вместо гипсокартонните стенни плоскости, както и за тавани и за облицовъчен материал. В многостранните му приложения се включват още: фасади, корнизи, шахти, вътрешни разделителни стени, покриви, заместител на външна изолация и циментови замазки.
Maglite плоскости се предлагат с различни размери и дебелина от 3мм до 20мм. Това е материал, който не е облицован с хартия и е на разположение в светло-сив, бял или бежов цвят. Текстурата му варира от груба до много гладка.
В момента Maglite плоскостите са широко използвани в САЩ, като основен строителен материал. Определен е за официален• строителен материал на Летните олимпийски игри ПЕКИН 2008. Използван е при строителството на най-високата сграда в света, Тайпе 101 в Тайван, за вътрешната и външната облицовка, като пожароустойчив материал за облицовка на носещите стоманени греди и като подова изолация. Maglite плоскостите са одобрени за използване в строителството в САЩ през 2003. Благодарение на пожароустойчивостта и високото ниво на безопасност, Maglite е най-доброто решение за вашия дом или вила. Обхватът на прилагане на Maglite е с широк диапазон. Може да се използва за вътрешни и външни стенни облицовки, строителни конструкции, за монтаж на окачени тавани, интериорни прегради за домове и офиси, при устройството на сглобяема основа за подови настилки, фасадни стени за тавански помещения, kакто и при инсталацията на комуникационни мини, системи за централно климатизиране и вентилация в хотели и ресторанти, училища и други обществени сгради.

Maglite® сравнителни характеристики
и описание на страителни облицовъчни материали

Свойства Дървени панели Гипсофазерни листове Maglite® плоскости
Огнеупорност: Много огнеопасни, причината за загиването на много хора станаха дървените парапети. Слабо горими. Ако структурата не е от прахов вид, тогава са огнеупорни. Абсолютно негорими, структурата е стабилна, забележителен ефект на огнеупорност.
Влагоустойчивост: Дървесината губи формата си, гние и се разслоява от вода. Панелите абсорбират влагата, ковто се съдържа във въздуха, след което се отлепва боята и други покрития. Завъждат се бръмбари и бактерии. Обикновено върху листовете са нанесени заздравяващи хартиени слоеве. Обаче при влизане на влага във въздуха между хартията и листа, той губи структурата си. Става чуплив и започва да се отлепва боята и другите покрития. След стоене във вода в течение на 100 дни, външният вид на листовете не се променя. Не се разваля при влажно време и наистина е влагоустойчив.
Дълготрайност: Абсолютно неподходящ за външно използване. Лесно се разваля и има кратък срок за използване. Вътре в помещения лесно се разваля, а навън се разваля още по-бързо. Кратък срок на използване. Не се разваля нито вътре в помещенията, нито навън.
Възможност за използване на пневмопистолет При строителство с цел икономисване на работна сила и време може да се използва пневмопистолет. Не може да се използва нито пневмопистолет, нито обикновени пирони. Само винтове и саморези. Може да се използва пневмопистолет или електросвредел. Лесно се реже и пробива. Има добра гвоздимост.
Боядисване на чисто Може веднага да се боядисва с маслена боя - много добър ефект. Маслена боя се нанася върху хартиения слой. Предпазва от разрушаване. Може веднага да се боядиса с маслена боя. Превъзходен ефект на матова боя.
Непоследствено налепване Може да се лепи само след нанасяне на лак. Може да се лепи върху хартиения слой на гипсофазерния лист с цел предпазване от разрушаване. Може да се лепи без обработване.Възможност за непосредствено слагане на керамични плочи Невъзможно Невъзможно Възможно. Много добре подхожда за обществени помещения.Отделяне на прах: Не е източник на прах. При разрушаване на предпазващия хартиен слой се замърсява въздуха с прах. Необходимо е да се обмислят санитерните въпроси. Не е източник на прах.

 

Стандартни размери за плоскости Maglite са: 1220 мм х 2440 мм (2.98 м²)

Повърхността на Maglite лист от двете страни е покрита със слой от армираща стъкловлакнeста мрежа, придаваща на листа якост и устойчивост. Лицевата му повърхност е шлайфана и е готова за боядисване, за залепване на всякакъв вид декоративни материали: тапети, алуминиево-композитни  панели, PVC, керамични плочи, стъклени и огледални плочи, което дава свобода за фантазията на дизайнера.

 

Състав на Maglite плоскост

·         Магнезиев оксид [MgO] (40%);

·         Магнезиев хлорид [MgCl2] (35%);

·         Дървесен чипс (15%);

·         Перлит (вулканично стъкло) [SiO2] (5%);

·         Мрежа от фибростъкло (1%);

·         Свързване на композитни материали (4%).

 

 

Информация за теглото на Maglite плоскости

Дебелина (мм)

3

5

6

8

9

10

12

15

18

20

Тегло (кг)

9.8

16.4

19.6

26.2

29.5

32.7

39.3

49.1

58.9

65.6

 

 

 

 

СВОЙСТВА на Maglite плоскости

 

 

Maglite®

Гипс- картон

Шперплат OSB

Цимент

Пожароустойчив и негорим

+

-

-

+

Водо и влагоустойчив

+

-

-

+

Устойчив на мухъл

+

-

-

+

Устойчив на насекоми

+

-

-

+

Лак

+

+

+

+

Рязане - не изисква специални инструменти

+

+

+

-

Основа за полагане на тапети

+

+

-

-

Основа за полагане на фаянс, теракота и гранитогрес

+

-

-

+

Изолация - звукова и топлоизолация

+

-

-

+

Околната среда "Зелени" & нетоксични

+

-

-

-

Силен и траен

+

-

+

+

Лек на тегло

+

+

-

-

Рециклиране

+

-

-

-

 

 

 

Препоръчвани дебелини на Maglite,

в зависимост от прилагането им

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

<< Назад