начало
 
Изолационни материали Изолационни материали

 

ISOVER and ROCKWOOL

ISOVER е отличен топло и звукоизолатор, има постоянна форма, ниско тегло, влагоустойчив, пропуска пара, устойчив на стареене, огнеупорен / по DIN 4102 и по БДС /, устойчив срещу микроорганизми и паразити, лесен за монтаж.

 

 

 

 

ПОКРИВНИ ИЗОЛАЦИИ

 

топлинна и звукова изолация от ултра

лек или еластично деформиращ се филц

от стъклена вата. Изплзва се за изолация

на скатни покриви при полагане върху

основа /подложка/ и като пълнеж /ненатоварен/

за таванни и други конструкции...

 

ИЗОЛАЦИИ НА КОНСТУКЦИИ ОТ СУХОТО СТРОИТЕЛСТВО

 

Топлинна и звукова изолация на конструкции от сухото строителство - леки сглобяеми преградни стени, най-вече с метална подконструкция и гипсокартонени плоскости, акустични и други окачени тавани. Различните видове изолации са тествани за звукоизолация и пожароустойчивост, която е от 30 до 90 минути. Използва се лек изолационен компресиран филц или акустични изолационни плочи от стъклена вата, едностранно каширани с черен стъклен воал.

 

ПОДОВИ ИЗОЛАЦИИ

Топлинна и звукова изолация от ударен шум чрез плаващи подове. Използват се подови изолационни плочи от стъклена вата с висока плътност - устойчиви на натоварване. Може да бъде приложена и изолационна дилатационна лента от стъклена вата на ролки. Прилага се покрай ръбовете на плаващи замаски, за полагане под греди, при подове от сухото строителство и за шумоизолационно изпълнение на свръзки на леки стени към строителни елементи. ЗВУКОЗАЩИТА AKUSTO ЗА ПОВЕЧЕ СПОКОЙСТВИЕ МЕЖДУ СОБСТВЕНИТЕ ЧЕТИРИ СТЕНИ AKUSTO - Изолационен филц за преградни стени За звукозащита при леки преградни стени с рамкова конструкция. Само при 100 % запълване на пространството между плоскостите на преградната стена се постига пълна звукоизолация. С всеки допълнителен сантиметър над минималната 5 сантиметрова дебелина AKUSTO повишава звукоизолацията с 1 dB. Коефициент на топлопреминаване lD = 0,043 W/mK ИЗГРАЖДАНЕ НА ПОДПОКРИВЕН ЕТАЖ DOMO DOMO ТОПЛОИЗОЛАЦИОНЕН ФИЛЦ За всеки вид ненатоварена топлоизолация, при дървени подови конструкции, като топлоизолация на подпокривна плоча при неизползваеми покриви, за звукоизолация при окачени тавани. DOMO е изпитван съгласно ÖNORM В6035, негорим. Вид на продукта MW-WL съгласно ÖNORM В6035. Топлопроводимост: lD =0,040 W/mK

 

 

ИЗГРАЖДАНЕ НА ПОДПОКРИВЕН ЕТАЖ UNIROLL

UNIROLL
За топлоизолация в подпокривното пространство между ребрата и клещите и за стени с дървена конструкция. Евентуални по-късни деформации в дървения материал на покривната конструкция се поемат без отваряне на фуги. При двуслойно полагане с обща дебелина на минералната вата ISOVER от 30 см се постига препоръчаната стойност U=0,15 W/m2K, като се отчита и участието на дървото.
UNIROLL е изпитван съгласно ÖNORM В6035, негорим - клас на горимост А, слабо димящ (Q1) и некапещ (Tr1).
Вид на продукта MW-W съгласно ÖNORM В6035. Рег. N 91163.
Топлопроводимост: lD =0,040 W/mK