начало
 
Продукти Продукти
ROFIX

 

 

    Жадуван климат за един здравословен начин на живот
 Здравето и комфортът са в нашите ръце и сред нашите четири стени“. Голяма част от живота си човекът прекарва в затворените пространства. Още една причина да се погрижим за една оптимална и здравословна атмосфера.
 
RÖFIX CalceClima допринася по един съвсем естествен път за това. Обстойни научни изследвания илюстрират природната вар и отличната й способност за влагопоглъщане и поемане на вредните вещества. Лесно е да се разбере: „Климатик без консумация на ток“ – това означава естествена вар – поглъща излишната влага и я отдава при нужда. Идеалните предпоставки за един жадуван климат – признак за комфорт.

 

 

Принципът на CalceClima: Със силата на природата

 оради високата алкалност (pH-стойност > 12) варовата система действа антимикробно и антибактериално без помощта на химически добавки и едновременно с това се ограничават вредителите на въздуха. Алергените и плесенните гъбички не намират почва за развитие.
 

Но не само това - RÖFIX Calce-Clima поема вредните за въздуха вещества като ЛОС (= летливи органични съединения) или излишния въглероден двуокис и ги разгражда. По този начин стените, изпълнени с CalceClima, гарантират здравословен и свеж климат в дома - това не успява да постигне нито един модерен климатик или климатична инсталация.

 

Вар и естествена хидравлична вар (NHL)
 арта е един от най-древните строителни материали, познати на човечеството и има хилядолетна традиция. Още римляните са оценили варовите мазилки поради техните превъзходни строително-физични свойства.
 
 арова мазилка не е това, което си мислим! В грижата за опазването на историческото наследство се сблъскваме с варовите мазилки с естествени хидравлични добавки. Без тези „хидравлични“ добавки би било невъзможно, много сгради да устоят невредими векове наред.
 
Днес често се правят опити чрез добавянето на портланд цимент в по-малки или по-големи количества или други адитиви да се постигне тази устойчивост. Но по тази начин се губят много от положителните свойства на варовата мазилка или не могат да се прояват напълно.


<< Назад